Mange er veldig miljøbevisst, også når det er snakk om klær. Hvis du vil ha hettegensere med trykk, og samtidig vil være miljøbevisst, kan du velge gensere i økologisk fairtrade bomull. En genser i økologisk bomull sender også et signal om at firmaet tar miljø på alvor, og dette kan også være en viktig del av profileringen.

Hva er Fairtrade?

Fairtrade er et merke som viser at produktet er produsert på en rettferdig måte, der arbeiderne som lager produktet har gode arbeidsforhold og rettferdig lønn. Fairtrade står for rettferdig handel, der de som produserer bomullen og syr plagget får en bedre hverdag. Ettersom bøndene og tekstilarbeiderne får bedre betalt, vil Fairtrade koste litt mer, men denne ekstraomkostningen er ikke så veldig stor.

Hva er økologisk bomull?

Økologisk bomull blir produsert uten giftige plantevernmidler, og det blir ikke brukt genmodifiserte frø. Det benyttes heller ikke kunstgjødsel i produksjonen. I stedet brukes grønngjødsel og naturgjødsel. Bare rundt 1 % av verdens bomull er økologisk, men andelen er økende. Den økologiske produksjonen er basert på fornybare ressurser, og med minst mulig energibruk.

Et godt valg

Økologisk Fairtrade bomull koster litt mer, men dersom du tatt miljø på alvor, er dette likevel et godt valg. Valget av økologisk bomull er selvsagt enda viktigere dersom du prøver å få ut nettopp et miljøbudskap. Og det er mange bedrifter som gjerne vil framheve miljøprofilen sin, ikke bare bedrifter som jobber med miljøsaker.

God holdbarhet

Selvsagt er økologisk bomull like sterk og holdbar som konvensjonell bomull, så kvaliteten er den samme. Det er bare miljøprofilen og lønnen til de som lager varen som er annerledes. Hettegensere i bomull er generelt holdbare, og det er derfor dette er det ideelle plagget for å profilere bedriften din. En hettegenser kan dessuten brukes hele året, i motsetning til en T-skjorte, som kan bli litt for kald å bruke i vinterhalvåret her i Norge.