En hettegenser har mange store overflater, og dermed er det lett å plassere både små og store trykk. Hvis trykket er veldig stort, er ryggen eller forsiden den beste plasseringen. Dette passer også hvis du vil ha mye tekst, for da får teksten litt størrelse, og er lesbar på avstand.

Genserens utførelse

Det finnes hettegensere med lommer foran, eller med halv glidelås, og dette kan også være avgjørende for plasseringen av trykket. Hvis genseren har glidelås, er det ikke lurt å ha trykket foran. Hvis genseren har en lomme, kan lommen være en fin plassering for et mindre trykk, men dersom trykket er større enn lommen, vil det ikke se fint ut.

Andre plasseringer

Hvis det er snakk om et litt mindre trykk, kan det plasseres øverst på brystet på genseren, der det er godt synlig. En annen mulig plassering er ermene. Det passer fint hvis du har en lang logo, eller et langt trykk, som kan gå nedover store deler av ermet. Vil du være litt original, kan du plassere trykket på hetten, men da vil det ikke være like synlig når hetten ikke er i bruk.

Kombiner flere trykk

Du kan selvsagt også ha flere trykk på samme genser. Da kan du plassere det største trykket på ryggen, og ha et mindre trykk på forsiden eller på ermet. På den måten kan folk se firmaets logo både på framsiden og baksiden av genseren.

Hva er formålet?

Formålet med trykket er avgjørende for plasseringen og størrelsen. Hvis du har en tekst du vil at folk skal legge merke til, må den være stor, og plasseres på en stor flate. Dersom det er snakk om en mindre firmalogo, og klærne er en gave til de ansatte, kan en mindre logo være like morsom. Små logoer blir også lagt merke til, men er selvsagt ikke like synlige på avstand.